МЕРИТЕЛНИТЕ ЧАШИ И ЛЪЖИЦИ С КОИТО ПРИГОТВЯМ РЕЦЕПТИТЕ !!!

вторник, 11 ноември 2014 г.

АРХАНГЕЛОВА ПОГАЧА СЪС СИРЕНЕ

АРХАНГЕЛОВА ПОГАЧА СЪС СИРЕНЕ

Тази погача направих на Архангелов ден за раздаване . Получи се една много вкусна погача със сирене и масло която буквално се изяде за минута от колегите ми . Когато искам нещо да се опита от много хора все на работата го нося за тест ! :)

Продукти :

700 гр. бяло брашно
150 мил. вода
150 мил. пр. мляко
20 гр. прясна или 7 гр. суха мая ( аз използвах суха )
2 яйца
1 суп. лъж. захар
1 чаена лъж. сол
80 - 100 мил. олио
буца сирене
масло за намазване на разточената кора

Приготвяне :

Смесваме водата с млякото и затопляме леко.
Поставяме вътре маята , 1/2 от захарта и брашно и разбъркваме като продължаваме да добавяме брашно до получаване на гъста каша , нещо като от рода на по-рядка боза. След това поръсваме отгоре с брашно , да се получи като брашняна шапка и оставяме за 10 - 15 минути настрана да се активира маята. Полазваме брашно от претегленото 700 гр за рецептата .
след 15 - на минути се получава нещо такова - виж снимкте под текста 

                                                           


  след като бухне маята изсипваме в пресятото със солта брашно , добавяме леко разбитите яйца , останалата 1/2 заахарта , олиото и омесваме глатко тесто.

                                                            


оставяме покрито да втаса докато стане двойно и прехвърляме на набрашнен плот


разточваме на кора 


мажем обилно с разтопено масло и поръсваме със сирене



 навиваме на руло 

                                                     


 завиваме във вид на охлюв , поставяме в тава и покриваме за повторно втасване. Мажем с рабит жълтък с пр. мляко и печем във фурна на 180 гр. за 55 минути .

                                                  







1 коментар:

  1. Здравейте, как можем да с свържем с вас за интервю за Капитал.

    ОтговорИзтриване