Google+ Followers

МЕРИТЕЛНИТЕ ЧАШИ И ЛЪЖИЦИ С КОИТО ПРИГОТВЯМ РЕЦЕПТИТЕ !!!

сряда, 21 януари 2015 г.

МЕДЕН ХЛЯБ

МЕДЕН ХЛЯБ

                                                   




Ще ви представя една много интересна
рецепта за домашно приготвен хляб с мед ! Страхотен вкус , трябва да се опита , горещо препоръчвам !!!

Продукти :


550 гр. бяло брашно
320 мил. топла вода 

70 мил. олио
7 гр. суха или 20 гр 1/2 пак. жива мая

3 супени лъж. мед 
2 равни чаени лъж. сол 

Начин на приготвяне :



Приготвих тестото в машина за хляб , като първо сложих течните съставки и после отгоре сухите . Извадих готовото тесто и го поставих в купа покрито да втаса . Може да го оставите да втаса и в машината за хляб . Може да се замеси и ръчно , като се активира първо маята и после по стандартния начин .


                                                    


Втасалото тесто :

                                                  


След като втаса тестото примесвам още много малко , оформям и поставям в порцеланова купа за печене , намазана с масло с размер 19 на 7 см. Може да оформите по ваш вкус според размера и формата в която ще печете . След като го поставих в купата , поръсих през цедка с брашно да не изсъхва коричката по време на повторното втасване.

                                                  


Втасалото тесто :

                                                  




Печем в загрята на 180 гр . фурна за 35 - 40 мин. на включен само долен реотан ! Излишното брашно което е в/у хляба след печенето изчетках отгоре със силиконовата четка с която мажа питките .

                                           Да ви е сладко !!!

                                                     




Тук още горещ реших да го извадя от купата и го изпуснах в/у кухненския плот с горната страна надолу и се малко смачка и се напука горната коричка . За хубаво е било , така изглежда още по апетитен ! :)






37 коментара:

  1. Здравейте, може ли да се приготви изцяло в машина за хляб?

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, ще пробвам. Може би ще трабва да намаля малко пропорциите : 3 ч.ч брашно, 1 ч.ч вода и пр. Изглежда страхотен!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесен хляб! Ще се пробва! Каква е причината да не се разлива от съда при втасването?! ?! По-твърдо тесто, или печенето само на долен реотан?! ?!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всичко печа на долен,.
      Тестото е много меко.

      Изтриване
  4. ЛуАн
    Ако промениш нещо вече няма дс е моя хляб! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря за отговора!
    180° без вентилатор ли е ?

    ОтговорИзтриване
  6. Емил, така е, няма да го променям!

    ОтговорИзтриване
  7. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  8. Много ме съблазни този хляб, и в момента се меси в хлебопекарната, по късно ще дам инфо за крайният резултат... Чакам с нетърпение ...:)

    ОтговорИзтриване
  9. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  10. Качих снимки в фейсбук, изглежда фантастично

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радваю де че ти е харесал !
      Сложи линк за да погледна как е.

      Изтриване
    2. Радваю де че ти е харесал !
      Сложи линк за да погледна как е.

      Изтриване
  11. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203895072752341&set=pcb.816693165045732&type=1&theater

    ОтговорИзтриване
  12. Публикувах го в сготвено с любов, ако не се бъркам и вие сте член...

    ОтговорИзтриване
  13. Антоянета Шиникова27 април 2015 г., 12:49 ч.

    Прекрасен хляб!Непременно ще го направя!!!Въпросчето ми само е:има ли сладникав вкус?

    ОтговорИзтриване
  14. И много вкусен, моя съпруг каза че такъв хляб досега не е хапвал

    ОтговорИзтриване
  15. Емил :https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203910484257619&set=a.3312991138737.289109.1086909027&type=1&theater

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не може да се отвори, линка неработи! :(

      Изтриване
  16. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10203910484257619&set=a.3312991138737.289109.1086909027&type=1&theater&notif_t=like

    ОтговорИзтриване
  17. Здравей, направих хляба в хлебопекарна. На вкус стана уникален, но на вид не ми се получи. По време на втасването залепна за капака, а при печенето хлътна в средата. Къде се объркаха нещата?

    ОтговорИзтриване