Google+ Followers

МЕРИТЕЛНИТЕ ЧАШИ И ЛЪЖИЦИ С КОИТО ПРИГОТВЯМ РЕЦЕПТИТЕ !!!

вторник, 10 февруари 2015 г.

ХЛЯБ


ХЛЯБ !





Това хлебче се приготвя без да се меси .

Продукти :

3 чаени чаши (мерителни) бяло брашно
1 и 1/2 чаени чаши топла вода
1/4 чаена лъж. суха мая
1/4 чаена лъжица оцет
1 чаена лъжица сол

Приготвяне:

Пресяваме в голяма купа брашното и солта .
В топлата вода слагаме маята и оцета и разбъркваме за 30 сек.
Изсипваме водата в брашното и бъркаме с лъжица докато се получи лепкаво тесто : 3 - 4 минути .
Покриваме и оставяме да втаса за мнимум 4 -ри часа на стайна тем.
Може и за повече , просто след тези 4 часа е готово за следващата стъпка .
Аз го забърквам вечерта и го пека на сутринта .
На сутринта изглежда така

                                                       


 Разбърквам ( превъртам ) тестото в купата със силиконова шпатула за минута и изсипвам тестото в друга купа която съм покрил с хартия за печене , хартията да стърчи над купата защото после ще се прехвърли в загрятата тенджера с помоща на хартията ! Оставям покрито за 40 - 50 минути .
През това време загрявам във фурната на 230 гр.  металната тенджера ( аз пека в емайлирана чугунина ) , но сега специално за вас го изпекох в обикновенна метална тенджера !
След като втаса отново тестото , хващам горните краища на хартията и го прехвърлям в загрятата тенджера и пека за 45 - 50  минити само на долен реотан .

                                          Да ви е сладко !!!

                                                            















                                                         

13 коментара:

  1. Може ли бялото брашно да се замести с лимецово

    ОтговорИзтриване
  2. Не съм пробвал,но ми е на дневен ред!
    Скоро ще е!

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Емил, долен с ветилатор или само долен реотан?

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте, страхотен е хлябът.Само за печенето да уточня- само долен реотан се използва,но как се изпича с тази поричка, а хартията е жарната и тя.Имам с вентилатор и дали мога да печа с него.Благодаря

    ОтговорИзтриване
  6. Блогът е страхотен! Бих искала да попитам - първото втасване от 4 часа в какво помещение става? и ако е повече от 4 часа лошо ли е?
    Благодаря!
    Валя

    ОтговорИзтриване
  7. И аз бих попитала - като се пече само на долен реотан как се получава тази вкусно изглеждаща горна коричка ?

    ОтговорИзтриване
  8. Повечето ви неща се пекат само на долен реотан, а моята печка не може да пече само отдолу. Какво бихте ме посъветвал, как да изпека хляба така, че да се получи като Вашия?

    ОтговорИзтриване
  9. Свалете една степин надолу решетката (скарата) на която лежи тавата. След като почне да се препича отгоре, покрийте с ал. фолио за дс не изгори отгоре и допечете до готовност.

    ОтговорИзтриване
  10. Свалете една степин надолу решетката (скарата) на която лежи тавата. След като почне да се препича отгоре, покрийте с ал. фолио за дс не изгори отгоре и допечете до готовност.

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря за отговора!Весело посрещане на Новата година!

    ОтговорИзтриване