МЕРИТЕЛНИТЕ ЧАШИ И ЛЪЖИЦИ С КОИТО ПРИГОТВЯМ РЕЦЕПТИТЕ !!!

неделя, 21 юни 2015 г.

ЧЕРНО БЯЛА МАРГАРИТА


ЧЕРНО БЯЛА МАРГАРИТА
Авторска рецепта !

                                                   


                                                      

Продукти за черното тесто :
100 гр. бяло брашно
60 гр. пълнозърнесто брашно
50гр. ръжено брашно
135 мил. топла вода

3/4 пакетче суха или 15 гр, жива мая
2/3 чаена лъж. сол
1 и 1/2 супени какао на прах , без захар
1/2 чаена лъж. кимион на зърна
1 супена лъж. олио
1 и 1/2  супени лъж. меласа ( Меласата представлява тъмен гъст сироп, остатъчен продукт от производството на захар от захарна тръстика или от захарно цвекло ) Съставките са точни !!!


Продукти за бялото тесто :

100 мл. вода
1яйца
2суп. лъж. олио
1 суп. захар
1/2 чаена сол
1/2 пакетче (3.5гр.) суха или 10 гр. жива мая
Брашно за меко тесто


Приготвяне :


Омесваме тестата - аз в машината за хляб .Оставяме да втасат.


                                                 



Втасалите теста разделяме , всяко на 4-ри части

                                                  


Оформяме топки и нареждаме в тава :

                                                       








Покриваме и оставяме да втасат повторно 

                                                    




Слагаме в студена фурна и включваме на 190 градуса .
Печем до готовност .
След като извадим мажем с масло и покриваме с кърпа докато изтине.

                                Да ви е сладко !!!


                                                     






                                                       

Няма коментари:

Публикуване на коментар