Google+ Followers

МЕРИТЕЛНИТЕ ЧАШИ И ЛЪЖИЦИ С КОИТО ПРИГОТВЯМ РЕЦЕПТИТЕ !!!

вторник, 13 декември 2016 г.

РЪЖЕН ХЛЯБ !

Ръжен хляб !
Изпечен в глинено гърне . Невероятен вкус и с много мека среда ! Опитайте , ще ви хареса !!!

                                                        



                                       


Продукти :

400 гр. бяло брашно

240 гр. пълнозърнестобрашно 
200 гр, ръжено брашно
3 чаени лъж, сол
1 супена лъж, захар

3 - 4 супени лъж. какао - натурално ! (без захар)
4 - 5 супени лъж. меласа  

( Меласата представлява тъмен гъст сироп, остатъчен продукт от производството на захар от захарна тръстика или от захарно цвекло )
200 - 250 гр. квас

1 чаена лъж, кимион на зърна 
2 - 3 супени лъж. олио 
500 мил. вода

За тези който нямат квас , може да ползват мая -12 гр. суха или 30 гр. жива !


Приготвяне :

Смесваме всички продукти и омесваме в купа докато се получи тесто , след това доомесваме на маса или плот с още няколко шепи бяло брашно докато се получи гладко и нелепнещо тесто.
Покриваме и оставяме да втаса докато си удвои обема .
След това оформяме в желаната от нас форма и поставяме за повторно втасване в съда в който ще печем .
След като втаса отново , пчем в загрята на 240 гр. фурна за 20 мин . след което намаляме на 200 гр. и печем още за 20 мин.

                                              Да ви е сладко !!!

                                                        





                                                  

Няма коментари:

Публикуване на коментар