Ръжен хляб !
Изпечен в глинено гърне . Невероятен вкус и с много мека среда ! Опитайте , ще ви хареса !!!
Продукти :
400 гр. бяло брашно
240 гр. пълнозърнестобрашно
200 гр, ръжено брашно
3 чаени лъж, сол
1 супена лъж, захар
3 - 4 супени лъж. какао - натурално ! (без захар)
4 - 5 супени лъж. меласа
( Меласата представлява тъмен гъст сироп, остатъчен продукт от производството на захар от захарна тръстика или от захарно цвекло )
200 - 250 гр. квас
1 чаена лъж, кимион на зърна
2 - 3 супени лъж. олио
500 мил. вода
За тези който нямат квас , може да ползват мая -12 гр. суха или 30 гр. жива !
Приготвяне :
Смесваме всички продукти и омесваме в купа докато се получи тесто , след това доомесваме на маса или плот с още няколко шепи бяло брашно докато се получи гладко и нелепнещо тесто.
Покриваме и оставяме да втаса докато си удвои обема .
След това оформяме в желаната от нас форма и поставяме за повторно втасване в съда в който ще печем .
След като втаса отново , пчем в загрята на 240 гр. фурна за 20 мин . след което намаляме на 200 гр. и печем още за 20 мин.
Да ви е сладко !!!
Изпечен в глинено гърне . Невероятен вкус и с много мека среда ! Опитайте , ще ви хареса !!!
Продукти :
400 гр. бяло брашно
240 гр. пълнозърнестобрашно
200 гр, ръжено брашно
3 чаени лъж, сол
1 супена лъж, захар
3 - 4 супени лъж. какао - натурално ! (без захар)
4 - 5 супени лъж. меласа
( Меласата представлява тъмен гъст сироп, остатъчен продукт от производството на захар от захарна тръстика или от захарно цвекло )
200 - 250 гр. квас
1 чаена лъж, кимион на зърна
2 - 3 супени лъж. олио
500 мил. вода
За тези който нямат квас , може да ползват мая -12 гр. суха или 30 гр. жива !
Приготвяне :
Смесваме всички продукти и омесваме в купа докато се получи тесто , след това доомесваме на маса или плот с още няколко шепи бяло брашно докато се получи гладко и нелепнещо тесто.
Покриваме и оставяме да втаса докато си удвои обема .
След това оформяме в желаната от нас форма и поставяме за повторно втасване в съда в който ще печем .
След като втаса отново , пчем в загрята на 240 гр. фурна за 20 мин . след което намаляме на 200 гр. и печем още за 20 мин.
Да ви е сладко !!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар